Загрузка...

Календарь Молитвослов Библия

Апостола Павла послание к ефесянам Глава 5

Церковнославянский Синодальный
5.1 Бывáйте ýбо подражáтели Бóгу, я́коже чáда воз­лю́блен­ная, Итак, подражайте Богу, как чада возлюбленные,
5.2 и ходи́те въ любви́, я́коже и Христóсъ воз­люби́лъ éсть нáсъ, и предадé себé за ны́ при­­ношéнiе и жéртву Бóгу въ воню́ благо­ухáнiя. и живите в любви, как и Христос возлюбил нас и предал Себя за нас в приношение и жертву Богу, в благоухание приятное.
5.3 Блýдъ же и вся́ка нечистотá и лихо­и́м­ст­во нижé да именýет­ся въ вáсъ, я́коже подобáетъ святы́мъ: А блуд и всякая нечистота и любостяжание не должны даже именоваться у вас, как прилично святым.
5.4 и сквернослóвiе, и буеслóвiе, или́ кощýны, я́же неподóбная, но пáче благодарéнiе: Также сквернословие и пустословие и смехотворство не приличны вам, а, напротив, благодарение;
5.5 сié бо да вѣ́сте, я́ко вся́къ блудни́къ, или́ нечи́стъ, или́ лихо­и́мецъ, и́же éсть идолослужи́тель, не и́мать достоя́нiя въ цáр­ст­вiи Христá и Бóга. ибо знайте, что никакой блудник, или нечистый, или любостяжатель, который есть идолослужитель, не имеет наследия в Царстве Христа и Бога.
5.6 Никтóже вáсъ да льсти́тъ сýетными словесы́, си́хъ бо рáди грядéтъ гнѣ́въ Бóжiй на сы́ны непокори́выя. Никто да не обольщает вас пустыми словами, ибо за это приходит гнев Божий на сынов противления;
5.7 Не бывáйте ýбо сопричáстницы си́мъ. итак, не будьте сообщниками их.
5.8 Бѣ́сте бо иногдá тмá, ны́нѣ же свѣ́тъ о Гóсподѣ: [Зач. 229.] я́коже чáда свѣ́та ходи́те: Вы были некогда тьма, а теперь - свет в Господе: поступайте, как чада света,
5.9 плóдъ бо духóвный éсть во вся́цѣй благосты́ни и прáвдѣ и и́стинѣ: потому что плод Духа состоит во всякой благости, праведности и истине.
5.10 искушáюще, чтó éсть благо­угóдно богови: Испытывайте, чтó благоугодно Богу,
5.11 и не при­­общáйтеся къ дѣлóмъ неплóднымъ тмы́, пáче же и обличáйте. и не участвуйте в бесплодных делах тьмы, но и обличайте.
5.12 Бывáемая бо о́тай от­ ни́хъ, срáмно éсть и глагóлати. Ибо о том, чтó они делают тайно, стыдно и говорить.
5.13 Вся́ же обличáемая от­ свѣ́та я́вляют­ся, всé бо явля́емое свѣ́тъ éсть: Все же обнаруживаемое делается явным от света, ибо все, делающееся явным, свет есть.
5.14 сегó рáди глагóлетъ: востáни, спя́й, и воскресни́ от­ мéртвыхъ, и освѣти́тъ тя́ Христóсъ. Посему сказано: «встань, спящий, и воскресни из мертвых, и осветит тебя Христос».
5.15 Блюди́те ýбо, кáко опáсно хóдите, не я́коже немýдри, но я́коже премýдри, Итак, смотри́те, поступайте осторожно, не как неразумные, но как мудрые,
5.16 искýпу­ю­ще врéмя, я́ко днíе лукáви сýть. дорожа временем, потому что дни лукавы.
5.17 Сегó рáди не бывáйте несмы́слен­ни, но разумѣвáйте, чтó éсть вóля Бóжiя. Итак, не будьте нерассудительны, но познавайте, чтó есть воля Божия.
5.18 И не упивáйтеся винóмъ, въ нéмже éсть блýдъ: но пáче исполня́йтеся Дýхомъ, И не упивайтесь вином, от которого бывает распутство; но исполняйтесь Духом,
5.19 глагóлюще себѣ́ во псалмѣ́хъ и пѣ́нiихъ и пѣ́снехъ духóвныхъ, воспѣвáюще и пою́ще въ сердцáхъ вáшихъ Гóсподеви, назидая самих себя псалмами и славословиями и песнопениями духовными, поя и воспевая в сердцах ваших Господу,
5.20 [Зач. 230.] благодаря́ще всегдá о всѣ́хъ о и́мени Гóспода нá­шего Иисýса Христá Бóгу и Отцý, благодаря всегда за все Бога и Отца, во имя Господа нашего Иисуса Христа,
5.21 повинýющеся дрýгъ дрýгу въ стрáсѣ Бóжiи. повинуясь друг другу в страхе Божием.
5.22 Жены́, сво­и́мъ мужéмъ повинýйтеся, я́коже Гóсподу, Жены, повинуйтесь своим мужьям, как Господу,
5.23 занé мýжъ главá éсть жены́, я́коже и Христóсъ главá цéркве, и тóй éсть спаси́тель тѣ́ла: потому что муж есть глава жены, как и Христос глава Церкви, и Он же Спаситель тела.
5.24 но я́коже цéрковь повинýет­ся Христý, тáкожде и жены́ сво­и́мъ мужéмъ во всéмъ. Но как Церковь повинуется Христу, так и жены своим мужьям во всем.
5.25 [Зач. 231.] Мýжiе, люби́те своя́ жены́, я́коже и Христóсъ воз­люби́ цéрковь, и себé предадé за ню́, Мужья, любите своих жен, как и Христос возлюбил Церковь и предал Себя за нее,
5.26 да освяти́тъ ю́, очи́стивъ бáнею вóдною въ глагóлѣ: чтобы освятить ее, очистив банею водною посредством слова;
5.27 да предстáвитъ ю́ себѣ́ слáвну цéрковь, не имýщу сквéрны, или́ порóка, или́ нѣ́что от­ таковы́хъ, но да бýдетъ свя́та и непорóчна. чтобы представить ее Себе славною Церковью, не имеющею пятна, или порока, или чего-либо подобного, но дабы она была свята и непорочна.
5.28 Тáко дóлжни сýть мýжiе люби́ти своя́ жены́, я́ко своя́ тѣлесá: любя́й [бо] свою́ женý, себé самáго лю́битъ. Так должны мужья любить своих жен, как свои тела: любящий свою жену любит самого себя.
5.29 Никтóже бо когдá свою́ плóть воз­ненави́дѣ, но питáетъ и грѣ́етъ ю́, я́коже и Госпóдь цéрковь: Ибо никто никогда не имел ненависти к своей плоти, но питает и греет ее, как и Господь Церковь,
5.30 занé ýди есмы́ тѣ́ла егó, от­ плóти егó и от­ костéй егó. потому что мы члены тела Его, от плоти Его и от костей Его.
5.31 Сегó рáди остáвитъ человѣ́къ отцá сво­егó и мáтерь, и при­­лѣ́пит­ся къ женѣ́ сво­éй, и бýдета двá въ плóть еди́ну. Посему оставит человек отца своего и мать и прилепится к жене своей, и будут двое одна плоть.
5.32 Тáйна сiя́ великá éсть: áзъ же глагóлю во Христá и во цéрковь. Тайна сия велика; я говорю по отношению ко Христу и к Церкви.
5.33 [Зач. 232.] Обáче и вы́, по еди́ному кíйждо свою́ женý си́це да лю́битъ, я́коже [и] себé: а женá да бо­и́т­ся [сво­егó] мýжа. Так каждый из вас да любит свою жену, как самого себя; а жена да боится своего мужа.